Aabenraa Skovene

Bedømmelse af sporet

3.5 out of 5 stars

Aabenraa skovene omkranser næsten hele Aabenraa, og i Hjelm Skov, en statsejet skov, lige vest for byen, Har Aabenraa idræts og Gymnastikforening, i samarbejde med Naturstyrelsen anlagt en 8,4 km MTB rute. Ruten er nu ca 9 km og bliver passet og udbygget af Rødekro Cykle Club (RKCC.dk) og NS. Hvert år i Maj bliver der afviklet 8 timers løb med deltagere fra Tyskland og hele DK.

Dette kyst- og morænelandskab har altid været bevokset med skov, idet de stejle, lerede skrænter har været dårligt egnede til landbrugsmæssig udnyttelse. Derfor er næsten alle skovene oprindelige.

ENSRETTET
Dette spor er ensrettet og man er ikke i tvivl om hvilken vej man skal ved starten, der er en synlig blå prik med det samme.

STARTEN

Kør fra Gl.tøndervej og op ad Enemarksvej 6200 Aabenraa, indtil du ser P-pladsen på højre side med skiltet Nørre Hesselvej. Her starter og slutter sporet.

BESKRIVELSE AF TUREN

Sporet starter fantastisk med et lækkert snoet stykke hvor der er trapper på både op og nedk5ørsler (begyndere kan måske springe over starten ved at følge Nørre Hesselvej et kort stykke) Så går det over i en mere naturlig del med tætte træer, rødder og lækre snoede op og nedkørsler. Undervejs kører man ofte på skovstier og grusveje, men de dejlige stykker med tæt skov og fine byggede dele er der også, og der er ingen mudderhuller takket være store mængder grus på sporet. I den sydlige ende er der en nyere, god op og nedkørsel som man skal sørge for at få med. På et tidspunkt kommer man ud på Gl.tøndervej og skal følge den et kort stykke før sporet fortsætter på venstre side.

Den blå rute er, bortset fra starten, ret nem, men flere gange undervejs møder man en rød pil og dem skal man respektere, de røde afstikkere er ikke for begyndere og byder på nogle gode drop og en fritstående trappe bygget i træ.

OPSUMERING:

1.Blå rute er nem.

2.Respekt for det røde.

3.Tæt på byen.

MTB sporet i Aabenraaskovene er et rigtigt fint spor og det ligger i cykelafstand fra byen. Desværre er der en del singletrack som bare føles som almindelige skovstier og er lidt kedelige i kontrast til de fine byggede dele.

Et par steder var de, ellers ret grundige, blå mærker heller ikke gode så man nemt kunne snyde sig selv for en del af sporet. Jeg lander på 3,5 for det her ellers rigtig fine spor.

Kort over sporet

Download ruten til din GPS Download

Det er Aabenra Idræts og Gymnastikforening der i sammenarbejde med Naturstyrelsen.
Rødekro cykel club står for vedligeholdelse og udbyggelse.

Rødekro Cykel Club

Aabenraa idræt

Naturstyrelsen 

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 2.5]

Comments

  1. Claus LassenClaus Lassen

    Ikke super velholdt og især deres lidt mere tekniske features, er ikke brugt meget energi på, mht opretholde kvalitet og udvikling. Flere tekniske features savnes:-
    Men ellers et spor, med rigtig god længde og flot natur. Men med de bakker de har, kunne de godt gøre mere for andre, end dem i stram lycra, som mest vil køre OP og ligeud

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.